Etsi blogista

Kolesteroliin vaikuttavat monet tekijät

Yhä useampi tulee ravitsemusneuvontaan korkeiden veren rasva-arvojen vuoksi. Vielä joitain vuosia sitten suomalaisten kolesteroliarvot olivat laskusuunnassa, mutta nyt koleste… https://www.ravintomaailma.fi/blog/2023/10/kolesteroliin-vaikuttavat-monet-tekijat/

Luotettavan tiedon äärellä

Lokakuun kirjamessulla saamani Tietokirjailijapalkinto - tunnustuksena ansiokkaasta ja laaja-alaisesta tietoteostuotannosta - tuntui erityisen mukavalta. Mielestäni se on enne… https://www.ravintomaailma.fi/blog/2022/12/luotettavan-tiedon-aarella/

Suuri ravintohuijaus

  Suuri ravintohuijaus – tällainen on 7.ravintokirjani nimi. Mitä mahdan tarkoittaa ravintohuijauksella? Ketä on huijattu ja miten, ja kuka on huijannut? 20 vuoden ravi… https://www.ravintomaailma.fi/blog/2020/09/suuri-ravintohuijaus/

Proteiinidieetillä, paastolla vai jollain ihan muulla?

On taas se aika vuodesta, kun katseet ja ajatukset kohdistuvat vyötärön seutuun. Mahdollisista ylikiloista halutaan eroon nopeasti, joskus lähes keinolla millä hyvänsä. Net… https://www.ravintomaailma.fi/blog/2018/05/proteiinidieetilla-paastolla-vai-jollain-ihan-muulla/

Lihaa sen olla pitää - vai miten se menikään?

Lihaa sen olla pitää – vai miten se menikään? Moni laihduttaja on jumiutunut ajatukseen, että paino putoaa parhaiten vain kasviksia ja hedelmiä syömällä. Ajatellaan, että lih… https://www.ravintomaailma.fi/blog/2014/12/lihaa-sen-olla-pitaa-vai-miten-se-menikaan/

Hapatetut tuotteet ja maitohappobakteerit avuksi laihtumiseen?

Suomessa syödään vuosittain miljoonia antibioottikuureja, joista luotettavien arvioiden mukaan lähes kolmannes on turhia. Antibiootit pelastavat parhaimmillaan ihmishenkiä, mut… https://www.ravintomaailma.fi/blog/2014/10/hapatetut-tuotteet-ja-maitohappobakteerit-avuksi-laihtumiseen/