Jäseneksi kannattaa liittyä

jäsenenä saat:

Henkilökohtaista ravitsemusneuvontaa

Ravintomaailma.fi -palvelun jäsenenä saat käyttöösi laajan ravitsemusneuvontamateriaalin. Sivusto ohjaa käytännönläheisesti ja selkeästi yli kolmenkymmenen sairauden ravitsemushoitoa sekä ennaltaehkäisevästi että hoidollisesti. Ohjeistus tapahtuu selkokielisen, kirjallisen materiaalin sekä käytännönläheisten videoiden avulla, joiden avulla osataan tehdä oleellisimmat ja tehokkaimmat keinot oman ruokavalion ja terveyden parantamiseksi.

Plussajäsenellä on lisäksi mahdollisuus kysyä henkilökohtaisesti omaan tai läheisen ruokavalioon liittyvistä asioista.


Ravintomaailma.fi -palvelusta löydät tehokkaat ja turvalliset ravitsemusohjeet:

 • sydänsairauksiin, korkeaan kolesteroliarvoon, kohonneeseen verenpaineeseen, diabetekseen, korkeaan tai matalaan verensokeritasoon, Marevan -lääkitykseen, metabolisen oireyhtymän hoitoon
 • vatsa- ja suolistovaivoihin ja tulehduksellisiin suolistosairauksiin: ärtyvä suolisto, maha- ja pohjukaissuolihaava, refluksi, ummetus, ripuli, turvotus ja ilmavaivat, keliakia, Crohnin tauti, Colitis Ulcerosa
 • ylipaino-ongelmiin
 • tulehduksellisiin sairauksiin ja tulehduksen hillitsemiseen, reumaan, nivelten hyvinvointiin, fibromyalgiaan, astmaan
 • kihtiin, sappivaivoihin, munuaissairauksiin, rasvamaksaan, haiman sairauksiin
 • kilpirauhasongelmiin, hormonitoimintaan
 • jaksamiseen, vireystilan parantamiseen
 • sitkeiden tulehdussairauksien (flunssa, poskiontelo- ja korvatulehdus, yskä) kukistamiseen
 • liikuntaravitsemukseen
 • kasvisruokailuun, raudan imeytymiseen
 • aliravitsemusriskiin pienentämiseen, turvalliseen painonnousuun, ruokien täydentämiseen
 • ihon, silmien ja hiusten hyvinvointiin
 • allergioihin, maito- ja vilja-allergiaan
 • parkinsonin tautiin (proteiinin ja lääkityksen yhteensovittaminen)
 • syövän ehkäisyyn ja syöpään sairastuneen ravitsemustilan parantamiseen

Ravitsemusneuvonnassa yhdistyvät luotettava virallisen ravitsemustieteen koulutus (laillistettu ravitsemusterapeutti, terveystieteiden maisteri, Valviran hyväksymä terveydenhuollon ammattihenkilö) sekä viidentoista vuoden työkokemus ihmisten ravitsemuksen parissa.

Plussajäsen saa myös kurkistaa täydentävän ravintohoidon maailmaan, jonka käytännönläheiset ja turvalliset vinkit voi halutessaan ottaa mukaan virallista ravitsemushoitoa tukemaan. Tästä osiosta löytyy apua muun muassa hyvälaatuisiin rytmihäiriöihin, sitkeiden tulehdussairauksien kukistamiseen, korvatulehduskierteen voittamiseen, alkavan flunssan pysäyttämiseen sekä parhaiden ja tehokkaimpien ravintolisien valitsemiseen.  

                                                         content_img_blueberries.jpg

Apua laihdutukseen ja painonhallintaan

Ravintomaailma.fi -palvelun sivuilta löydät paljon hyödyllistä ja oleellista asiaa onnistuneeseen laihduttamiseen ja painohallintaan. Pysyt ajan tasalla uusimmista painonhallintaa tukevasta turvallisesta tutkimustiedosta, joka on käännetty helposti ymmärrettävälle ja konkreettiselle selkokielelle. Osaat tehdä oleellisia asioita turvallisesti ja miellyttävällä tavalla, ja vältyt turhilta virheiltä sekä terveyttä kuormittavilta ja aineenvaihduntaa hidastuttavilta vaaroilta.

Jäsenenä saat käyttöösi tehokkaan ja turvallisen viiden viikon teholaihdutusohjelman sekä useita erilaisia jatkoviikkomalleja, joista voit valita itsellesi sopivimmat. Teholaihdutusohjelman lisäksi sivuilta löytyy myös muita vähäkalorisia ja miellyttäviä ruokailumalleja. 

UUTTA: Uusimpana ohjeistuksena laillistetun ravitsemusterapeutin (eli sivuston ylläpitäjän) kehittelemä tehokas ja miellyttävä VS-dieetti, joka perustuu aterian aikaansaamaan tasaiseen verensokeritasoon. 

                                                           content_img_blueberries.jpg

Selkeitä ruokailumalleja ja tietoa liikuntaravitsemuksesta

Ravintomaailma.fi -sivustolta löydät monia erilaisia ruokailumalleja (päivä- ja viikkomalleja), joista voit valita omaan tilanteen parhaiten sopivan ohjeistuksen. Ravintomaailma.fi ohjaa, millainen ateria aikaansaa tasaisen verensokeritason, millainen ateria estää makeanhimoa, ja millaiset välipalat tukevat parhaiten loppupäivän jaksamista.

Löydät sivuilta käytännönläheisiä ja erilaisia diabeetikon ruokailumalleja. Ravintomaailma neuvoo helppoja ruokamalleja korkean kolesterolin ja verenpaineen hoitoon.

Sivustolta löytyy erilaisia malleja liikkujalle. Mitkä proteiinin lähteet ovat parhaita ja turvallisia pitkällä tähtäyksellä? Kuinka paljon proteiinia tarvitaan? Entäpä palautustuotteet? Ravintomaailma.fi -sivustolta löydät erilaisia mallipäiviä, joissa on sopivia proteiinimääriä erilaisiin tarpeisiin. 

Vähemmän hiilihydraatteja ja reilummin pehmeää rasvaa suosiva löytää sivuilta turvalliset ja tehokkaat ruokailumallit, joiden myötä vähähiilihydraattista syömistä voi jatkaa pidemmänkin ajan. Osa meistä voi paremmin runsaammin rasvaa sisältävällä ruokavaliolla, ja Ravintomaailma.fi neuvoo, mitä rasvoja tarvitaan ja kuinka paljon.  

                                                            content_img_blueberries.jpg

 

Selkeät ja opastavat videot

Palvelu haluaa auttaa sinua löytämään tehokkaat ja arjessa toimivat ruokavaliomuutokset. Tästä syystä monia oleellisia ja tärkeitä ravintoon, syömiseen tai oikeisiin tuotevalintoihin liittyviä asioita ohjataan videoiden muodossa. Videot opastavat, millainen ateria tai välipala auttaa pysymään virkeänä tai millainen välipala saa meidät väsymään. Miten verensokeritaso pidetään tasaisena ja miten makeanhimoa estetään yksittäisen aterian avulla? Millainen ruoka on tulehdusruokaa? Miten valmistuu superterveellinen ja helppo herkkuleivonnainen, ja mikä ylipäänsä tekee herkusta terveellisen? Mitä rasvoja kotiin kannattaa ostaa ja mitkä rasvat ovat tehokkaimpia kolesterolin alentajia?

Ravintomaailma.fi -sivustolle tulee kuukausittain uusia mielenkiintoisia videoita, joita seuraamalla pystyt tehokkaasti vaikuttamaan omaan jaksamiseesi ja terveyteesi.

                                                             content_img_blueberries.jpg

Terveellisiä herkkureseptejä

Palvelun sivuilta löydät terveellisiä herkkureseptejä; sekä makeita että suolaisia. Sivuille tulee säännöllisin väliajoin uusia reseptejä.

Ravintomaailma.fi -palvelu opastaa, mikä tekee herkusta terveellisen. Opit muuttelemaan perinteisiä herkkureseptejä niin, että leivonnainen muuttuu terveellisemmäksi, mutta hyvä maku ja leivonnaisen oikea rakenne säilyvät.
Mikäpä sen hienompaa, kun herkuttelu hyvällä omallatunnolla ilman huolta kohoavista kolesteroli- tai sokeriarvoista. Ohjeita seuraamalla ja oikeita asioita tekemällä voit herkutella terveellisillä herkuilla vaikka joka päivä, hyvillä mielin ilman paino-ongelmia.

                                                                content_img_blueberries.jpg