Pirjo Saarnia

Olen laillistettu ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri. Kokemuksesta tiedän, että syömämme ruoka on yksi merkittävimmistä keinoista, jolla voimme vaikuttaa omaan terveyteemme ja hyvinvointiimme.

Ammattitaidolla ja sydämellä

pirjo-saarnia.jpgOlen laillistettu ravitsemusterapeutti, terveystieteiden maisteri ja ravintokirjailija. Valmistuin Kuopion yliopistosta v. 1999 ja aiemmalta koulutukseltani olen YO-merkonomi. Vuodesta 2006 lähtien olen toiminut päätoimisesti ravitsemusalan yrittäjänä.

Viidentoista vuoden aikana olen työskennellyt monenlaisissa ravitsemusasiantuntijan tehtävissä - ravitsemusterapeuttina terveyskeskuksessa, kuntoutuskeskuksessa sekä yksityisissä lääkärikeskuksissa (Mehiläinen ja Terveystalo), opetustöissä ja diabeetikon ruokailuun liittyvässä projektissa. Olen olllut ravitsemusasiantuntijana valtakunnallisessa varusmiesten terveyden edistämisen projektissa sekä Hyvinvointia Pellavasta -hankkeessa. Olen myös tehnyt yhteistyötä Suomen Taitoluisteluliiton nuorten  sekä pohjoismaisten luistelijoiden kanssa. Työhöni on kuulunut myös sadat käytännönläheiset ravintoluennot, joita olen pitänyt yrityksille, yhdistyksille ja kunnille.

Kirjoja, artikkeleita ja tv-ohjelmia

Neljän ravintoaiheisen kirjan (Irti makeanhimosta, Ruoan terveysvaikutukset, Rasvoilla parempaa terveyttä ja Terveellistä ruokaa vartissa) lisäksi olen kirjoittanut yli 100 ravintoartikkelia lehtiin (Hyvä Terveys-lehteen, Kodin Kuvalehteen, ET-lehteen, Hiihto- ja Juoksu -lehteen, Ihon aika -lehteen, Diabetes -lehteen). 

Hyvä Terveys-lehden terveystiimiin osallistuminen sekä ET-lehden ja Kotilääkäri-lehden ravitsemusasiantuntijan tehtävät ovat myös kuuluneet työnkuvaani.

Mielenkiintoinen ja haastava työkokemus oli myös yhteistyö Kaappaus Keittiössä-televisiosarjan ja Moskito-television Oy:n kanssa.

Haluan auttaa sinua voimaan paremmin

Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja terveys ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Virallisen ravitsemustieteen koulutuksen lisäksi olen opiskellut myös täydentäviä hoitomuotoja (muun muassa luontaislääkintää ja perinteistä kiinalaista lääketiedettä). Täydennän omaa terveellistä ruokavaliotani laadukkailla ravintolisillä ja yrttivalmisteilla. Vaikka hyvinvointi lähtee aina terveellisestä ruokavaliosta, ei hyväkään ruokavalio välttämättä riitä, vaan joskus tarvitaan tueksi tehokkaita, laadukkaita ja mahdollisimman luonnollisia ravintolisiä.

Kun ruokavalion perusteet ovat kunnossa ei tarvita ihmedieettejä

Syömämme ruoka on yksi merkittävimmistä keinoista, jolla voimme vaikuttaa omaan hyvinvointiimme. Itse arvostan kunnollista perusruokaa - lähellä tuotettua ja mahdollisen vähän käsiteltyä ruokaa. Kun ruokavalion perusteet ovat kunnossa, kaikkea voi syödä ja juoda kohtuudella eikä silloin tarvita musta-valkoisia ja kieltoja täynnä olevia dieettejä. Ihmisen yksilöllisyys sekä mahdollisten ravintolisien tarve tulisi aina huomioida ruokavaliota laadittaessa, sillä yksi ja sama ruokavalio ei aina tuo parhaita mahdollisia tuloksia kaikille meistä.