Nuorennusseerumia

16.08.2017

388.JPG

Ikääntymisen merkit kehossa ja iholla ovat normaalia elämää eikä niiltä ajan myötä voi kukaan välttyä. Mutta voiko vanhenemisen merkkejä hidastaa? Kukapa ei haluaisi näyttää ikäistään nuoremmalta ja raikkaalta, naiset kauniilta ja miehet komealta?

Kun ikämittari heilahtaa 40 vuoden paremmalle puolelle, alkaa moni etsiä taistelukeinoja ikääntymismuutoksia vastaan. Saatetaan sijoittaa muhkeita summia ihoa nuorentaviin, kohottaviin ja kiinteyttäviin voiteisiin, seerumeihin ja anti-agingtuotteisiin. Valitettavasti vain harva, jos yksikään, tuote pystyy tekemään sen mitä lupaa.
Ravitsemusneuvontatyötä tehdessä tapaa paljon ihmisiä, jonka myötä saa olla aitiopaikalla tutustumassa mitä erilaisimpiin ruokavalioihin, sairauksiin ja kokemuksiin. Lähes poikkeuksetta ihmiset, joiden ruokavalio sisältää paljon luontaisia ”anti-aging-yhdisteitä”, näyttävät paljon ikäistään nuoremmalta. Nämä henkilöt ovat ravitsemusneuvontavastaanotolla vähemmistönä, eivätkä he yleensä ole siellä tyypillisempien kansansairauksien tai ylipainon vuoksi, vaan pikemminkin tarkistuttamassa ruokavalionsa monipuolisuutta tai hakemassa apua harvinaiseen perinnölliseen sairauteen, jonka ilmentymistä he ovat pystyneet hidastamaan terveellisellä ruokavaliollaan ja muilla hyvillä elämäntavoillaan.

Valtaosana neuvonnassa ovat ihmiset, jotka ovat lähes poikkeuksetta ikäistään vanhemman näköisiä, johon vaikuttaa tietenkin moni tekijä aina geeniperimästä, elämäntavoista, ympäristöstä ja elämän haasteista lähtien. Jo tuhansia ruokavalioita analysoidessa ei kuitenkaan ole voinut olla huomaamatta sitä, kuinka valtaosalla nopeammat ikääntymisen merkit johtuvat puutteellisista ravintotekijöistä ja tietynlaisesta välinpitämättömyydestä omaa kehoa kohtaan. Näin ei tietenkään ole aina. Vanhan kansan sanoma: ”tasan eivät käy onnen lahjat” on valitettavan totta joidenkin ihmisten kohdalla. Välillä tuntuu siltä, että osa ihmisistä joutuu kantamaan kohtuuttoman suurelta tuntuvaa perinnöllistä sairaustaakkaa ja muitakin elämän isoja haasteita harteillaan.

Ruokavaliolla on onneksi valtavan paljon annettavaa meille ihmisille, kun vain ymmärtäisimme ottaa vastaan tämän luonnon antaman käden ojennuksen ja avun. Yksi parasta ja arvokkainta antia ovat kotimaiset metsän ja puutarhan marjat. Marjat parantavat terveyttä harvinaisen monipuolisella tavalla. Jokaisella marjalla on omat tehoaineensa, ja marjoista löytyy mitä moninaisempia antioksidanttisesti vaikuttavia flavonoideja, antosyaaneja ja resveratrolia, sekä tärkeitä vitamiineja, kuituja ja lignaaneja. Mitä monivärisemmän marjapaletin ruokavalioonsa haalii, sen monipuolisemman ”korjaussarjan” kehoonsa saa. Viidentoista vuoden aikana ei ole tullut vastaan vielä yhtäkään sairautta tai elimistön häiriötilaa, johon marjoilla ei olisi parantavaa annettavaa.

Marjat ovat myös loistavaa anti-agingravintoa. Ne ovat myös mitä parasta ravintoa aknesta tai muista iho-ongelmista kärsivälle teinille, atooppiselle tai ihosairaalle. Ihon veltostumisen ja rypistymisen, aknen ja ihottuman taustalla on aina haitallista oksidatiivistä stressiä, jolla on keskeinen rooli elimistön matala-asteisen tulehduksen kehittymiseen. Marjojen lukuisat antioksidantit parantavat solujen ja kudosten toimintaa, pitävät verisuonten ja ihon pinnan kimmoisampana, estävät ennenaikaista solujen vanhenemista sekä vähentävät ihon tulehdusta ärhäkän aknen tai ihottuman kukoistaessa.

Kun seuraavan kerran mietit anti-agingtuotteen ostamista, sijoita mieluummin rahasi takuuvarmasti tehokkaampiin, monipuolisempiin ja kokonaisvaltaisesti hyvää tekeviin kotimaisiin marjoihin; todelliseen nuorennusseerumiin.

 Tagit:
Kategoria: