Luotettavan tiedon äärellä

09.12.2022

lataus.jpg

Lokakuun kirjamessulla saamani Tietokirjailijapalkinto - tunnustuksena ansiokkaasta ja laaja-alaisesta tietoteostuotannosta - tuntui erityisen mukavalta. Mielestäni se on ennen kaikkea osoitus siitä, että valtavan tietotulvan aikana tarvitaan luotettavaa ja turvallista ravintokirjallisuutta; sellaista, jota laillistettu ravitsemusterapeutti ja pitkään alalla toiminut asiantuntija voi tuottaa. 

Monella ravitsemusneuvontaa tarvitsevalla on huolenaan monta terveyttä kuormittavaa asiaa. Ylipainon (tai joskus alipainon) lisäksi moni saa taakakseen reumasairauden, diabeteksen, suolistotulehduksen tai kroonisen kiputilan. Harvoin on vain yhtä sairautta, vaan pikemmin laaja skaala erilaisia sairauksia ja lääkkeitä. Tällöin on tärkeä, että ohjeistus on turvallista ja laaja-alaista. 

Kirjoittaminen on aina ollut intohimoni ja se sai alkunsa jo lapsuudessa; ensin päiväkirjan kirjoittamisena ja sittemmin kirjekavereiden kanssa. Heitä oli parhaimmillaan 16, sekä Suomesta että ulkomailta. Kirjoittaminen jatkui työn merkeissä - ensin terveyslehtien palstoilla ja myöhemmin ravintokirjojen muodossa.

Tammikuussa 2023 ilmestyy jo 10.ravintokirjani. "Kevyemmin - ratkaisu pysyvään painonhallintaan" kertoo nimensä mukaisesti painonhallinnasta ja käsittelee aihetta laaja-alaisesti ja ratkaisukeskeisesti. Siitä enemmän ensi vuoden alussa kirjan ilmestyessä...

Jos haluat turvallista ja yksilöllistä ravitsemusneuvontaa, niin omasta puolestani tarjoan sinulle sellaista lääkäriasemien etävastaanotolla (Terveystalo) ja Ravintomaailma.fi -palveluni sekä Oma Ravitsemusterapeutti -palveluni avulla (lisätietoa osoitteessa www.pirjosaarnia.com). Myös kirjoittamani ravintokirjat voivat toimia kullanarvoisena tukena ja apuna kohti terveempää elämää. Lähes jokaviikkoiset saamani palautteet "Kiitos kun kirjoitit tämän kirjan...Tämä kirja on muuttanut elämäni...Kirjoittamasi kirjat pitäisi olla kaikille pakollisena luettavana..." osoittavat, että ilmeisesti olen onnistunut tavoitteessani. Nämä palautteet tekevät kiitolliseksi ja nöyräksi. Kiitos!Kategoria: