KEVYEMMIN uuteen vuoteen

03.01.2023

kevyemmin_rgb.jpg

Miksi pysyvä painonhallinta on usein niin vaikeaa?

Moni lienee tunnistaa ilmiön ”jojolaihdutus”. Saatetaan saada helposti muutama kilo painosta pois, mutta kilot palaavat harmillisen pian takaisin. Iän myötä voi olla haastavaa saada pois edes kiloa, kahta – vyötäröllä oleva ylimääräinen rasva tuntuu olevan harmillisen tiukassa.

Monella painonhallitsijalla on paljon yksittäistä nippelitietoa ravinnosta. Tämä tieto voi kuitenkin olla jo osittain vanhentunutta, muuten vaan toimimatonta tai kyseisen painonhallitsijan kannalta ”väärää” ja epäoleellista tietoa. Toki onnistuneen painonhallinnan taustalla on tiettyjä kaikkia koskevia lainalaisuuksia, mutta myös yksilöllisiä eroja on. Painonhallinnasta on saatu uutta luotettavaa tutkimustietoa ja tämä tieto liittyy lähinnä mitokondrioihin, laihduttamisen nopeuteen, suolistomikrobeihin ja verensokeritasoon. Tiedetään myös, että liian vähäinen proteiinin saanti on haitallista, mutta yhtä lailla on liiallinen saanti, joka suistaa kullanarvoista suolistomikrobistoa tulehdusta lisäävään ja aineenvaihduntaa hidastuttavaan suuntaan.

Moni painonhallitsija ei myöskään todellisuudessa tunnista syömiään tai juomiaan piilokaloreita, sillä elämme maailmassa, jossa liiallinen kaloreiden saanti on hyvin helppoa. Energiatiheää ruokaa tai juomia on joskus vaikea havaita tai vähintäänkin niiden kalorimäärä aliarvioidaan, sillä elintarviketeollisuus osaa valmistaa sitä taidolla ja tietoisesti, ja myös ruoanvalmistuksessa tai noutoruokia tilaamalla voidaan helposti saada reippaasti ylimääräistä, jota on vaikea mieltää. Myöskään omia painonhallintaan liittyviä sudenkuoppia ja haasteita ei usein mietitä riittävän huolellisesti, ja tämä onkin yksi merkittävimmistä syistä sille, että laihdutustulokset jäävät lyhytkestoisiksi.

Tutkimukset osoittavat, että yleisimmin ajatellut laihduttamisen tärkeimmät asiat – kaloreiden laskeminen, liikunta ja geenit – selittävät vain alle puolet painolukemasta. Tämä tarkoittaa sitä, että yli 50 % painolukemasta selittyy muilla kuin geeneillä tai perusruokavaliolla. Suurin ja merkittävin tekijä painoon löytyy ympäristötekijöistä, jo lapsuudesta asti vallinneista ajatusmalleista ja asenteista sekä automaattikytkennällä toimivista totutuista tavoista ja valinnoista.

Meidät ympäröi nykyään maailma, joka on täynnä syömään houkuttelevia mainoksia, tuoksuja ja tilanteita. Jos näihin syömiseen liittyviin tärkeimpiin tekijöihin ei kiinnitetä huomiota ja mietitä niihin uusia ratkaisuja, jäävät laihdutustulokset joka kerta vain hetken huumaksi ja kilot palaavat takaisin korkojen kera.

Kevyemmin -kirjan avulla pysyvämpiin tuloksiin

Uusin 10.ravintokirjani käsittelee pysyvää painonhallintaa ratkaisukeskeisesti. Kirja antaa vankan, luotettavan tietopaketin painonhallintaan vaikuttavista tekijöistä. Se kannustaa myös omakohtaiseen pohdintaan, omien haasteiden ja sudenkuoppien näkemiseen ja uusien toimintamallien etsimiseen. Jos olet tähän saakka keskittynyt vain kaloreihin ja liikuntaan ja kilot ovat palanneet joka kerta liian helposti takaisin, voi tässä olla sinulle todellinen apu omien syvällisempien ratkaisujen löytämiseen ja pysyvämpään painonhallintaan.

Kirja ilmestyy tammikuussa 2023 ja sitä on saatavissa vain painettuna kirjana. Syyn varmasti jo tiedät, mutta kerron sen kuitenkin: äänikirjaa kuuntelemalla ei synny samanlaisia oivalluksia, joita tarvitaan pysyvämpien tulosten saamiseen. Siinä painettu kirja on ylivoimainen, sillä kirjan sivuille on helpompaa palata uudelleen, sulatella juuri lukemaansa ja tehdä omaan tilanteeseen liityviä merkintöjä kirjaan varatuille sivuille.

 

Uutta kirjaani ”Kevyemmin – ratkaisu pysyvään painonhallintaan” voi ostaa suurimmista kirjakaupoista, Adlibriksestä ja Kirjapajan verkkosivuilta.

Saat kirjaa ”ystävähintaan” -20% alennuksella Kirjapajan verkkokaupasta 30.6. saakka.

Alehintaan oikeuttava koodi on KEVYT ja kirjan hinta 26,00 euroa (normaalihinta 32,90 euroa).

Ravintomaailma.fi -verkkosivujen kautta (info@ravintomaailma.fi) voit uuden vuoden kunniaksi ostaa Kevyemmin -kirjani, Ravintomaailma.fi -palvelun Painonhallinta 1 -paketin ja Verensokeri -paketit edulliseen yhteishintaan 129 euroa (normaalihinta 190,90 euroa).

Hyvää ja terveempää uutta vuotta!

 

 Kategoria: