Rasvoilla parempaa terveyttä

Otava 2011

Ajankohtainen Rasvoilla parempaa terveyttä -kirja kertoo käytännönläheisesti ja luotettavasti rasvoista, niiden terveysvaikutuksista, kuumentamisen vaikutuksesta sekä rasvojen yhteydestä sairauksiin. Kirjassa pureudutaan myös monien kroonisten sairauksien taustalla olevaan tulehdukseen ja mietitään, miten ruokavalion rasvoilla voidaan hillitä sairauksien etenemistä ja vaikuttaa haitalliseen tulehdukseen.

Milloin kasviöljy muuttuu haitalliseksi ja mitkä kasviöljyt ovat terveydelle hyödyllisimpiä? Mitä hyötyä ja haittaa on voista? Miten pehmeiden rasvojen saanti turvataan helposti ja monipuolisesti? Miksi vähärasvainen ruokavalio ei aina ole terveellinen? Miksi laihduttaminen ei yleensä onnistu rasvoja karttamalla? Mitä rasvoja iho, hormonitoiminta ja sydänterveys tarvitsevat? Mitä rasvoille tapahtuu, kun niitä kuumennetaan ja miten rasvahappojen keskinäistä tasapainoa parannetaan?