Ruuan terveysvaikutukset

Otava 2009 ja 2012

Ruoan terveysvaikutukset -kirja on 200-sivuinen ravitsemuksen tietokirja, jossa on paljon käytännönläheistä asiaa uudella tavalla kerrottuna. Aiheita muun muassa ravinnon vaikutuksesta verensokeritasapainoon, rasva-arvoihin, tulehdusreaktioihin, mielialaan, vaihdevuosioireisiin, painonhallintaan...ja moneen muuhun asiaan. Mitä kaikkea terveellistä kotimaiset marjamme sisältävät, voiko terveellinen olla yhtä kuin edullinen, miksi kaakao on terveysjuomaa, ovatko ravintolisät tarpeellisia ja turvallisia, miten ruoalla vähennetään syövän riskiä, miten ruoan prosessointi on vaikuttanut syömäämme ruokaan ja sen vaikutuksiin elimistössä?

Kirja ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2009 ja siitä otettiin toinen painos, joka on tällä hetkellä loppuun myyty. Kirjasta valmistui pehmeäkantinen versio vuonna 2012, johon on päivitetty muutamia oleellisia asioita muun muassa rasvoista.

Kirjan sisällysluettelo:

  • suomalaisen ruokavalion suuret muutokset
  • miksi ruokavalioon panostaminen kannattaa
  • kokonainen on parasta
  • lisää öljyä - mitä öljyä
  • pellavaa ja camelinaa terveydeksi
  • sydänystävällisesti
  • verensokerit ojennukseen
  • verenpaineen uudet hoitokeinot
  • helppoa painonhallintaa
  • oletko tunnesyöjä
  • liikettä aineenvaihduntaan
  • antioksidantit ja biomolekyylit
  • hyvinvointi alkaa suolistosta
  • rasvojen yhteys tulehdusreaktioihin
  • apua masennukseen
  • luustovitamiinit ja kalsium
  • soija ja luonto - apu vaihdevuosioireisiin
  • taisteluun muistisairauksia vastaan
  • mitä syöpäsolut inhoavat
  • rauta monessa mukana
  • alkoholin hyödyt ja haitat
  • kahvia vettä teetä vai kaakaota
  • saako terveellistä halvalla
  • voiko terveellinen olla epäterveellistä
  • ruoka-aineiden top 10
  • viikon ruokailumalli
  • ruokaohjeita