Ruoan terveysvaikutukset -kirja on 200-sivuinen ravitsemuksen tietokirja, jossa on paljon käytännönläheistä asiaa uudella tavalla kerrottuna. Aiheita muun muassa ravinnon vaikutuksesta verensokeritasapainoon, rasva-arvoihin, tulehdusreaktioihin, mielialaan, vaihdevuosioireisiin, painonhallintaan...ja moneen muuhun asiaan. Mitä kaikkea terveellistä kotimaiset marjamme sisältävät, voiko terveellinen olla yhtä kuin edullinen, miksi kaakao on terveysjuomaa, ovatko ravintolisät tarpeellisia ja turvallisia, miten ruoalla vähennetään syövän riskiä, miten ruoan prosessointi on vaikuttanut syömäämme ruokaan ja sen vaikutuksiin elimistössä?
Kirja ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2009 ja siitä otettiin toinen painos, joka on tällä hetkellä loppuun myyty. Kirjasta valmistui pehmeäkantinen versio vuonna 2012, johon on päivitetty muutamia oleellisia asioita muun muassa rasvoista.