Syö oikein, sammuta tulehdus

WSOY 2019

Tiesitkö, että sinunkin kehossasi voi muhia haitallinen, matala-asteinen tulehdus, vaikka omasta mielestäsi syöt ja elät terveellisesti?

Useimpien sairauksien taustalla jyllää matala-asteinen tulehdus. Mikä se on ja miten se sammutetaan?

Syö oikein, sammuta tulehdus valottaa matala-asteista tulehdusta monipuolisesti ja kiinnostavasti.
Se herättää miettimään, voiko omasta kehosta löytyä piileviä tulehduspesäkkeitä, jotka lisäävät riskiä sairauksiin, pahentavat jo olemassa olevien sairauksien oireita tai ylläpitävät kiputiloja.

Matala-asteinen tulehdus on osana monissa kroonisissa kiputiloissa kuten selkä- ja nivelkivuissa. Se voi aiheuttaa selittämättömiä rytmihäiriöitä ja olla osasyynä jopa sydäninfarktille.
Matala-asteiseen tulehdukseen vaikuttaa moni tekijä, yhtenä merkittävimmistä ruokavalio. Myös terveellisesti syövän kehossa voi olla tulehdusta, ja saatamme tietämättämme syödä tai elää tulehdusta voimistavasti.

Tämä ajankohtainen ja tärkeä kirja tarjoaa luotettavaa tietoa sekä konkreettisia ohjeita tulehduksen selättämiseen ja terveempään elämään.
Se kertoo mielenkiintoisella tavalla myös suu- ja hammasterveyden, ylipainon, suolistomikrobiston ja muotidieettien yhteydestä tulehdukseen.