Terveellistä ruokaa vartissa

Otava 2013

Terveellistä ruokaa vartissa -kirja on nimensä mukaisesti terveellisen, nopean arkiruoan opas. Kaikki kirjan terveelliset reseptit valmistuvat ripein ottein jopa varttitunnissa.

Kirja on helppolukuinen, selkeä opas kaikille niille, jotka haluavat parantaa terveyttään omatekoisen ruoan avulla, mutta jotka tuntevat itsensä "huonoksi" kokiksi tai eivät koskaan keksi mitään nopeaa ja terveellistä laitettavaa. Todellisuudessa kaikissa meissä asuu sisällä hyvä, ellei loistava kotikokki. Tämä ominaisuus on vain kaiveltava esiin.

Kirjassa on reseptien lisäksi paljon tietoa mm oikeasta aterian koostamisesta (joka on perusedellytys tasaiselle verensokerille ja painonhallinnalle), rasvoista ja niiden kuumentamisesta sekä lisäaineista. Omatekoista ruokaa tekemällä terveys paranee ja painonhallinta helpottuu. Pitkän päälle omatekoisen ruoan tekeminen tuo myös suuria säästöjä; vuositasolla puhutaan jopa tuhannen euron säästöstä.

Kirjaa on saatavilla nettikaupoista (googlaamalla kirjan nimi), Suomalaisesta Kirjakaupasta ja Otavan kirjakaupasta. Myös minulta voi tiedustella omistuskirjoituksella varustettuja kirjoja.