PAINONHALLINTAKURSSI ALKAA 6.9!

12.08.2018

video_thumb.jpgMoni ajattelee, että tietää painonpudotuksesta jo kaiken mahdollisen. Lääkärikeskuksen ravitsemusneuvontaan tulee asiakkaita, jotka kertovat jo kokeilleensa kaikki mahdolliset painonpudotuskonstit; viralliset ja ei-viralliset. 

”Olen jo kokeillut kaiken, mutta tulen vielä kokeilemaan tämän”. ”Tiedän kyllä, mitä pitäisi tehdä, mutta tarvitsen kannustusta”. Ajatellaan, että vika on omassa tahdonvoimassa, laiskassa aineenvaihdunnassa tai kohoavassa iässä. Useimmat ovat hämmästyneitä kerran tai pari vastaanotolla tai ryhmässä käydessään, kun oivaltavat, että he ovatkin tienneet painonpudotuksesta vain murto-osan ja kaikista oleellisimmat asiat ovat saattaneet olla hukassa.

Kannustus ja tuki ovat usein kullanarvoisia, mutta läheskään aina ne eivät riitä. Tarvitaan oikeaa ja ajanmukaista tietoa. Luotettavaa tutkimustietoa onnistuneesta painonhallinnasta on saatu roimasti lisää viime vuosina. Pelkästään runsas kasvisten käyttö, kerman välttäminen tai pullan vähentäminen eivät riitä tuomaan onnistuneita ja pysyviä tuloksia. Painonhallintaan vaikuttaa moni asia, ja osa näistä tekijöistä on täysin uutta tutkimustietoa ja aika yllättävääkin tietoa.

Kahdenkymmenen vuoden aikana olen saanut auttaa jo tuhansia suomalaisia terveyden parantamisessa ja painonpudotuksessa. Monelle laihduttajalle tulee yllätyksenä se, kuinka omasta ruokavaliosta löytyy todella merkittäviä piilokalorin lähteitä, jotka viikkotasolla tuovat ”ylimääräisen ateriapäivän” viikolle. Läheskään aina ne eivät ole itsestäänselvyyksiä kuten pulla, karkki tai kermakastike. Näitä yllättäviä tekijöitä voi sujahtaa ruokavalioon ruoanlaiton yhteydessä, välipalojen muodossa tai valmiiden tuotteiden mukana. Piilokaloreiden lisäksi useimpien ruokailussa on tekijöitä, jotka todellakin hankaloittavat painonpudotusta ja pysyvää painonhallintaa.

Olen pitänyt 20 vuoden aikana lukuisia laihdutusryhmiä lääkäriasemilla sekä yrityksissä. Hyvin usein palaute on ollut seuraavanlainen: ”Vasta nyt tajusin, miksi painoni on salakavalasti noussut vuosien aikana”. ”Oivallettuani oleellisia asioita olen pystynyt pitämään saavuttamani painon jo vuoden ajan”. Hyvin usein myös todetaan: ”Tämä kaikki on ollut paljon helpompaa kuin ajattelinkaan, kunhan ensin oivalsin oleellisia asioita ja osasin toteuttaa niitä oikein omassa ruokavaliossani”. Myös seuraavanlaisia kommentteja kuulen usein: ”Ravitsemusneuvontasi tulisi olla pakollista kaikille suomalaisille, koska monella todellakin on täysin vääriä tietoja ja ajatuksia painonpudotuksesta ja jaksamiseen vaikuttavista tekijöistä”. Nämä palautteet antavat hyvän mielen niin ohjaajalle kuin ohjattavalle.

Ihmiset laihtuvat yllättävän helposti ja vaivattomasti (totta, vaikka et tätä ehkä heti meinaa uskoa), kun oivaltavat jotain oleellisen tärkeää siitä, mikä saa meidät syömään liikaa, mikä saa meidät himoitsemaan lohturuokaa, tai mikä saa aineenvaihduntamme toimimaan laiskasti. Yhtä tärkeää on tiedostaa, millainen laihdutuskuuri on pidemmän päälle haitallinen sekä terveydelle että painolle, ja mikä on luotettavaa tietoa ja mikä huuhaata.

Ryhmätapaamisten ja yksityisvastaanoton painonpudotustulokset ovat joko muutaman sitkeän vyötäröllä istuvan ylikilon nujertaminen (joka joskus voi riittää tuomaan parempaa terveyttä ja jaksamista), tai jopa 20 pudotettua ylikiloa pidemmällä ajalla. Ja mikä parasta; kun laihdutamme oikean ja turvallisen tiedon siivittämänä, estämme takaisin palaavat kilot ja väärin toteutetun laihduttamisen tuomat terveysriskit. Opimme valitsemaan terveellisempiä herkkuja, tekemään jaksamista ja vireystilaa parantavia valintoja, sekä valmistamaan nopeasti valmistuvaa terveellistä kotiruokaa.

Laihdutuksen pitää tapahtuu ”terveys-edellä”, ei ”kilot-edellä”. Kukapa ei haluaisi laihtua nopeasti ja helposti? Jos kuitenkin laitamme kilotavoitteen terveyden edelle, menemme pahasti metsään. Paino voi pudota nopeaan tahtiin, mutta kilot palaavat vähintäänkin yhtä nopeasti takaisin, jos ei ole oivallettu onnistuneelle painonhallinnalle oleellisia asioita.

Mitä tekijöitä muuttamalla aikaansaadaan tasainen verensokeritaso ja häviävä makeanhimo? Miten herkkuja korvaillaan sellaisilla herkuilla, jotka eivät ole yhtä haitallisia painolle? Tai miten tuetaan suoliston tervettä mikrobistoa, joka samanaikaisesti tekee hyvää koko terveydelle mutta yhtä aikaa auttaa meitä laihtumaan? Väärin toteutettu laihduttaminen tekee hallaa koko terveydelle ja usein tuo mukanaan pahenevia terveysongelmia. Oireena voivat olla närästys, suolistotulehdus tai sappikivikohtaus. Myöhempänä oireena muun muassa aineenvaihdunnan hidastuminen, suoliston vääristyvä bakteerikanta ja lihaskato, jotka kaikki lisäävät riskiä vakavammille ongelmille.

Koska kaikkien painonpudotusapua tarvitsevien ei ole mahdollista käydä lääkäriaseman ravitsemusterapiassa tai osallistua painonpudotusryhmiin, haluan tarjota lääkäriasemalla ja yrityksissä pitämiäni saman tietämyksen omaavia laihdutusryhmiä verkkokurssina.

Jos haluat osallistua 6 viikon verkkopainonhallintakurssille, laita viestiä osoitteeseen: info@ravintomaailma.fi.

Seuraava 6 viikon verkkokurssini (joka pohjautuu lääkäriasemalla pitämääni 6 viikon kurssiin) alkaa torstaina 6.9.2018.

Kurssi sisältää:
- henkilökohtaista laillistetun ravitsemusterapeutin ohjeistusta ja tukea
- asteittain syvenevää oleellista tietoa onnistuneesta painonhallinnasta
- kerran viikossa sähköpostiin saatavaa ohjeistusta
- viikoittaisen videotervehdyksen
- tietämystä piilokaloreista
- asiaa rasvojen tärkeydestä painonhallinnassa
- tietoa tasaiseen verensokeritasoon tähtäävästä syömisestä
- ohjeita nopeasta ruoanlaitosta ja terveellisemmistä herkuista
- valmiita ruokailumalleja ja helppoja reseptejä
- pääsyn ryhmäläisten omaan facebook-ryhmään

Kurssimateriaalia sekä videotervehdyksen saat omaan sähköpostiisi kerran viikossa. Ryhmäläisille perustetaan oma suljettu facebook-ryhmä, jossa voit kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä. Vastaan ryhmän kysymyksiin jokaisen viikon perjantaina.

Normaali lääkäriaseman hinta 6 viikon kurssille on 360 euroa (sis. alv 24%). Nyt sama tietopaketti verkkokurssina edulliseen hintaan 149 euroa (sis.24% alv) / 6 viikkoa. Alennettu hinta nopeille osallistujille: 129 euroa (sis. alv) 24.8 mennessä. Mukaan mahtuu 25 osallistujaa; toimithan nopeasti.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan 6 viikon painonhallintaryhmään!Kategoria: